Volontiranje u dnevnom boravku

Zakon o volonterstvu kaže da su volonteri i volonterke osobe koje dobrovoljno ulažu svoje osobno vrijeme, trud, znanja i vještine obavljajući usluge ili aktivnosti za dobrobit druge osobe ili za opću dobrobit, a pritom ne traže novčanu nagradu ili drugu imovinsku korist.

Volonter se u pravilu može postati bez obzira na dob, spol, starosnu dob, nacionalnost ili druge posebnosti. Jedino što je bitno jest da odlučite izdvojiti određenu količinu svoja vremena i odaberete način na koji ćete ga pokloniti nekome tko treba vašu pomoć.

Što je volontiranje?

To je dugoročno, planirano, prosocijalno ponašanje za dobrobit drugih ljudi i javlja se u organiziranom okruženju te ima svoju strukturu, cilj, vrijeme trajanja, vrstu aktivnosti i rezultate.

Na adresi Radićeva 12 u Daruvaru pronaći ćete ekipu dobrih prijatelja, koji uvijek rado dočekuju volontere i nove prijatelje. Naš dnevni boravak nudi niz aktivnosti – od zajedničkih radionica, predavanja, raznih društvenih igara (šah, karte, pikado, viseća kuglana…), do mogućnosti posuđivanja knjiga iz naše mini knjižnice. 

Možete doći pročitati na miru neke od novina na koje smo pretplaćeni, a ako vas zanima vojna povijest, došli ste na pravo mjesto – imamo mnogo literature, a i pretplaćeni smo na časopis „Vojna povijest“.

Kako se u Cjelodnevnom boravku uvijek događa nešto zanimljivo, naši volonteri se mogu uključiti u različite aktivnosti:

– Obilježavanje naših obljetnica vezanih za Domovinski rat;
– Aktivnosti radne terapije (pomoć u domaćinstvu, briga o zdravlju korisnika, održavanje okućnice i vrta, rad u vrtu…)
– Kreativne aktivnosti (u skladu sa interesima korisnika…)
– Edukativne radionice (informatička radionica, socijalizacijske radionice…)
– Aktivnosti u lokalnoj zajednici (šetnje i upoznavanje lokalne zajednice, različita sportska natjecanja…)
– Aktivnosti slobodnog vremena (igranje društvenih igara, gledanje filmova, druženje uz razgovor, izleti…)

Ako se odlučite uključiti u volontiranje u Poludnevnom boravku, moći ćete izabrati jednu ili više aktivnosti u kojima želite sudjelovati, a možete osmisliti i nešto svoje, drugačije od ponuđenog, te na taj način obogatiti sadržaj svakodnevnog života naših korisnika.

Dođite i informirajte se o volontiranju svakog radnog dana, a s koordinatorom volontera ćete dogovoriti o dinamici i sadržaju budućeg volontiranja.

„Budi promjena koji želiš vidjeti u svijetu“ (M. Gandhi)

Skip to content