Projekt „Pomoć braniteljima Daruvara i okolice“

IMG_20201006_105125

Udruga HVIDR-a Daruvar temeljem Javnog poziva za financiranje/sufinanciranje aktivnosti psihološkog i socijalnog osnaživanja te podizanja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, od strane Ministarstva hrvatskih branitelja, dana 01. srpanja 2020. godine započela je s provedbom projekta „Pomoć braniteljima Daruvara i okolice“. Cilj ovog projekta je podizanje kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji ublažavajući posljedice epidemije bolesti COVID-19.
U suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Daruvar nabavljali su se i pakirali paketi s hranom i ostalim potrepštinama za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji u potrebi, a koji su posebno ugroženi zbog bolesti, teške materijalne situacije i starije životne dobi.
Dana 06. listopada 2020. godine uz pomoć GDCK Daruvar, Grada Daruvara,okolnih općina:
Dežanovac, Đulovac, Sirač i Končanica, te braniteljskih udruga koje djeluju na području Grada Daruvara, Udruga HVIDR-a Daruvar podijelila je 95 jednokratnih paketa s hranom, higijenskim i kućanskim potrepštinama hrvatskim braniteljima u potrebi. Paketi su bili namjenjeni braniteljima s područja Grada Daruvara i općina Sirač, Končanica, Đulovac i Dežanovac čiji je odabir bio temeljen popisom projektnih partnera.
Zahvaljujemo ovim putem partnerima Gradskom društvu Crvenog križa Daruvar (ravnateljici Andreji Brletić), predstavnicima i članovima braniteljskih udruga, općina Sirač i Đulovac na nesebičnoj pomoći koja je pružena prilikom podjele paketa – prijevoz i podjela u njihovim sredinama.

Skip to content