Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

35cf0b8e636f37e3b0632f100464619e_XL

Poštovani/poštovane,
Sukladno naputku i preporukama Ministarstva hrvatskih branitelja šaljemo obavijest o nadolazećem važnom datumu, 18.studenoga. Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje na koji se prisjećamo tužne obljetnice i neizmjerne žrtve položene za slobodu koju danas živimo.
Ključan datum koji je simbol i koji je obilježio nastanak moderne i suverene Hrvatske određen je neradnim danom kako bi svi mogli odati dostojan pijetet žrtvama, ali nažalost ove godine se, zbog nužnosti zaštite zdravlja, ne preporuča okupljanje većeg broja ljudi kako u Vukovaru, tako i u Škabrnji.
Nije preporučen organizirani dolazak u Vukovar i Škabrnju te sukladno tome, Ministarstvo hrvatskih branitelja ove godine neće organizirati, niti sufinancirati prijevoz. Program paljenja svijeća 17. studenog te program početka Kolone sjećanja 18. studenog, ove godine neće se održat u krugu same bolnice, već u Županijskoj ulici ispred Nacionalne memorijalne bolnice. Hrvatski su branitelji bili odlučni i ustrajni u otporu velikosrpskom agresoru, a danas ova situacija od svih nas zahtjeva ustrajnost u zaštiti zdravlja i zdravlja svojih bližnjih. Obveza nam je sjećati se naših poginulih i nestalih i izraziti im pijetet , te sve koji žele iskazati pijetet žrtvama Domovinskog rata, a
posebice Vukovara i Škabrnje pozivamo da u svojim mjestima zapale svijeće, poštujući epidemiološke mjere, te da na taj način izraze dostojanstveno poštovanje prema ovoj tužnoj 29. Obljetnici.
Kolektivni odlazak u Vukovar bit će organiziran u proljeće, 2021. kada se za to steknu uvijeti s obzirom na epidemiološke mjere.

Predsjednik Udruge HVIDR-a Daruvar,
Krešimir Ivančić

Skip to content