MIROVINA NIJE ZA MIROVANJE

234839542_562400071865346_733339526220865288_n

U sklopu provedbe projekta MIROVINA NIJE ZA MIROVANJE, čiji nositelj jeUdruga HVIDR-a Daruvar, održani su dana 10.08.2021.g. u Daruvaru, u prostoru Udruge HVIDR-a sportski susreti umirovljenih hrvatskih branitelja.
U sportskim igrama sudjelovali su i umirovljeni branitelji iz Lipika, kao partneri u projektu. Osim „Udruge branitelja Lipika 1991.g.“, partneriu projektu su još iGrad Daruvar i Grad Lipik.
U sportskim igrama umirovljeni hrv.branitelji natjecali su se u četiri sportske discipline: viseća kuglana, šah, pikado i kartaška igra belot. Ekipni pobjednik sportskih susreta je HVIDR-a Daruvar.
Projekt je, a time i ove sportske susrete, sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (85%), a ostatak (15%) sufinanciran je iz državnog proračuna RH.
Sportski susreti umirovljenih branitelja doprinose ostvarenju cilja projekta, a to je provedba programa aktivnog starenja i povećanje razine socijalne uključenosti umirovljenika na području Grada Daruvara, Grada Lipika, te okolnih općina.
Sudionici susreta su bili vrlo zadovoljni ovim sportskim druženjem, koje doprinosi povećanju socijalne uključenosti, ali i aktivnosti umirovljenika, odnosno očuvanju njihovog zdravlja. Druženje je nakon sportskih susreta nastavljeno uz zajednički ručak i uz dobro raspoloženje.

„Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Udruge HVIDR-a Daruvar“

Skip to content