IZLET U DUBROVNIK

Dubrovnikhvidra

U sklopu provedbe projekta MIROVINA NIJE ZA MIROVANJE (UP.04.2.1.09.0059), sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, u suradnji sa Turističkom agencijom „Putolovac“ iz Zagreba, organiziran je izlet: posjeta i upoznavanje juga Hrvatske. Posjetili smo Dubrovnik, poluotok Pelješac i otok Korčulu.

Na izletu je sudjelovalo 53 umirovljenika, od čega je dio izletnika bio iz Daruvara, a dio iz Lipika, budući da projekt provode umirovljeni hrvatski branitelji iz ova dva grada u partnerstvu.

Prvi dan izleta, 21.09.2021.g., posjetili smo i glavni grad Konavala, Cavtat, gdje se dio izletnika, usprkos umoru i dugoj vožnji autobusom uspeo i na brdo na kojem se nalazi groblje i mauzolej obitelji Račić koji je izradio kipar Ivan Meštrović. Izletnici su prošetali gradom i obišli crkvu Sv.Nikole, kao i  rodnu kuću slikara Vlahe Bukovca. Drugi dan izleta bio je rezerviran za Dubrovnik, koji je praktički cijeli grad jedan veliki muzej, tako da je bilo mnogo toga za vidjeti, a cijelu povijest Dubrovačke Republike nam je približila naša vodička Ivana Cvitanušić. Popodne je bilo rezervirano za izlet brodom na otok Lokrum,  koji je svima sa svojom bogatom poviješću i prekrasnim botaničkim vrtom svima bio pravo otkriće… Treći dan smo posjetili poluotok Pelješac i otok Korčulu. Na Pelješcu smo uživali u poznatim pelješkim vinima (Vinarija Madirazza).  Zadnji dan izleta je bio rezerviran za povratak, a usput smo posjetili i Kupare, kao i Arboretum Trsteno.

U Daruvar i Lipik smo se vratili umorni, ali zadovoljni i bogatiji za jedno prekrasno iskustvo!

 

Skip to content