Održana dva predavanja u sklopu provedbe projekta MIROVINA NIJE ZA MIROVANJE

Hvidra 1

U sklopu provedbe projekta MIROVINA NIJE ZA MIROVANJE – UP.04.2.1.09.0059, čiji nositelj je Udruga HVIDR-a Daruvar, održana su dva predavanja: dana 10.01.2022.g. u prostoru Udruge HVIDR-a  predavanje „Kardiovaskularne bolesti i kako živjeti s njima“, te dana 12.01.2022.g. predavanje „Kako se boriti s visokim i niskim tlakom“.  Oba predavanja održala je naša daruvarska liječnica, dr.Biljana Ignatovska iz Poliklinike Arcadia.

Predavanja su održana uz poštivanje svih mjera opreza koje preporučuje Stožer CZ vezano za epidemiju bolesti korona virusom.

Slušatelji su bili na oba predavanja iznimno zadovoljni savjetima i novim informacijama koje su dobili. Nakon predavanja dr.Ignatovska se zadržala u razgovoru sa slušateljima, koji su imali dosta pitanja, što svjedoči da su ovakva predavanja potrebna i korisna.

Projekt je, a time i ova predavanja, sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (85%), a ostatak (15%) sufinanciran je iz državnog proračuna RH.
Predavanja za umirovljenike doprinose ostvarenju cilja projekta, a to je provedba programa aktivnog starenja i povećanje razine socijalne uključenosti umirovljenika na području Grada Daruvara, Grada Lipika, te okolnih općina.
Slušatelji na predavanjima su bili vrlo zadovoljni, jer dolazak na predavanje doprinosi povećanju socijalne uključenosti, ali i očuvanju njihovog zdravlja.

 

Skip to content