POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA „DOZA SPORTA – DOZA ZDRAVLJA“

Hvidra pocetna 2

U Društveno kulturnom centru Daruvar danas je održana početna konferencija novog europskog projekta “Doza sporta – doza zdravlja”  (UP.02.2.1.08.0251), koji provodi Udruga HVIDR-a Daruvar.

Udruga se ovim projektom javila na Poziv „Promocija zdravlja i prevencija bolesti- faza 2“, koji je objavilo Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske. Projekt je u potpunosti financiran bespovratnim sredstvima, od čega 85% sufinancira Europski socijalni fond, a 15% državni proračun RH.

Cilj projekta je potaknuti braniteljsku populaciju na veću aktivnost i time poboljšati njihovo zdravstveno stanje. Projekt traje 18 mjeseci, a njegova ukupna vrijednost je 404.520,48 kuna s tim da je najveći dio (85 posto) sufinanciran sredstvima iz EU iz Europskog socijalnog fonda, a preostalih 15 posto sufinanciran je iz proračuna Republike Hrvatske.

Projektom se želi podići razina informiranosti o očuvanju zdravlja i prevenciji bolesti te razviti zdrave navike bavljenja sportom, u prvom redu hrvatskih branitelja, ali i svih građana na području grada Daruvara, općine Đulovac i susjednih općina Končanica, Dežanovac i Sirač.

Skip to content