U Lipiku održana Konferencija o aktivnom starenju umirovljenih hrvatskih branitelja

aktualnolight_elementi11086slika1
U prostoru lipičkog Multikulturalnog centra 5. listopada je održana Konferencija o aktivnom starenju umirovljenih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Riječ je o događaju koji se održao u sklopu odobrenog projekta „Mirovina nije za mirovanje“, sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. Nositelj projekta je Udruga HVIDR-a Daruvar, a partneri u projektu su Udruga branitelja Lipika 1991. godine te gradovi Daruvar i Lipik.

Upravo na ovoj konferenciji, o starenju umirovljenih hrvatskih branitelja govorile su stručne osobe koje prate ovu problematiku.

Krešimir Ivančić, predsjednik HVIDRA-e Daruvar, koja je i nositelj projekta, uvodno se obratio prisutnima naglasivši kako se radi o vrlo uspješnom projektu koji je, između ostalog otvorio nove oblike suradnje između braniteljske populacije s područja Lipika i Daruvara.

Voditeljica projekta Sanja Bogdan Pavlović je istaknula kako su prepoznali isti problem na području oba spomenuta grada, a to je da više nema mladih branitelja.

Više možete pročitati na stranicama Compasa OVDJE.

Skip to content