Sistematski pregled hrvatskih branitelja

pexels-karolina-grabowska-4021775

Kako bi kvaliteta života hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata bila što bolja, nastojeći im osigurati bolju dostupnost i kvalitetu zdravstvenih usluga, a jedan od najvažnijih programa Ministarstva usmjeren zaštiti zdravlja je Program preventivnih sistematskih pregleda hrvatskih branitelja, čiji je cilj rano otkrivanje bolesti i povećanje mogućnosti njihovog izlječenja.

Tijekom 2023. godine osigurat će se provedba pregleda za hrvatske branitelje koji su u borbenom sektoru u obrani suvereniteta Republike Hrvatske sudjelovali više od 100 dana, dragovoljce Domovinskog rata te hrvatske branitelje u teškoj socioekonomskoj i zdravstvenoj situaciji, ako navedeno pravo ne ostvaruju po drugoj osnovi.

Također, u 2023. godini preventivni sistematski pregledi osigurat će se i osobama koje pružaju usluge njege i pomoći najtežim stradalnicima iz Domovinskog rata, 100%-tnim hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata I. skupine, a s ciljem očuvanja njihova zdravlja, prevencije bolesti, pravovremenog otkrivanja bolesti ili narušenih zdravstvenih stanja.

 

Ukoliko ste zainteresirani za sistematske preglede, slobodno se javite u našu Udrugu ili na telefon u Podružnicu Ministarstva hrvatskih branitelja u Bjelovaru: 043/211/651.

 

Skip to content