Okrugli stol – “Kako očuvati mentalno i fizičko zdravlje branitelja”

hvidra-okrugli-stol (1)

Daruvarska HVIDR-a organizirala je u petak 3.studenog 2023.g. u baroknom restoranu Terasa okrugli stol “Kako očuvati mentalno i fizičko zdravlje branitelja“, a koji je dio projekta “Doza sporta – doza zdravlja” kojeg HVIDR-a Daruvar, u partnerstvu s Općinom Đulovac, provodi od 20. svibnja prošle godine. Ovaj okrugli stol svojevrsna je završnica projekta “Doza sporta – doza zdravlja” vrijednog 404.520,48 kuna, a koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Projektom se nastojalo kroz niz aktivnosti sportskog i rekreativnog karaktera osvijestiti kod branitelja, ali i ostalog stanovništva, potreba za očuvanjem zdravlja i prevencijom bolesti. 

Ideja projekta je bila jako dobro prihvaćena među braniteljskom populacijom, ali i u cijeloj zajednici, jer su branitelji u sklopu projekta, primjerice, odradili i akcije poput potpunog uređenja donedavno zapuštenog izletišta Toplica i time oduševili sugrađane. 

Na okruglom stolu u baroknom restoranu Terasa okupili su se daruvarski branitelji, predstavnici braniteljskih udruga iz Sirača, Bjelovara i Grubišnog Polja kao i stručnjaci koji se bave problematikom braniteljske populacije; docentica doktorica Maja Bajs Janović, inače specijalistica psihijatrije i pročelnica Zavoda za hitnu i preventivnu psihijatriju i krizna stanja, te Tamara Marušić, voditeljica Područnog odjela Bjelovar Sektora za savjetodavnu i psihosocijalnu pomoć pri Upravi za savjetodavnu, psihosocijalnu i zdravstvenu pomoć Ministarstva hrvatskih branitelja. Tako su predstavljena dosadašnja iskustva u provođenju projekta, a kroz razgovor su razmjena iskustva te se raspravljalo o problemima očuvanja zdravlja ratnih veterana.

Skip to content